How Can We Help?
Du är här:
Print

Sidor – Skapa nya, ändra, ta bort

Meny

Jobba front-end eller back-end
Översikt sidor
Skapa ny sida
Skapa sidan
Publicera sidan
Lägg till sidan i meny
Ändra sida
Simulera olika skärmstorlekar
Ändra i textblock
Lägg till bild
Lägg till dokument
Lägg till länk
Lägg till formulär
Boxarna i högerkolumnen
Spara sida (VIKTIGT)
Ta bort sida
Vanliga frågor

Jobba front-end eller back-end

I vårt verktyg kan man välja att jobba direkt i själva sidan och göra uppdateringar och ändringar där (front-end). Detta är ett så kallat WYSIWYG-läge (What You See Is What You Get) vilket betyder att du ser ändringarna direkt så som de kommer att se ut för besökarna. Det är normalt sett ett enklare sätt att jobba och det som beskrivs i dokumentationen som följer avseende att jobba med sidornas innehåll.

Men man KAN också jobba back-end vilket är ett läge där man ser symboler som visar sidans uppbyggnad och innehåll, men där man inte ser slutresultatet direkt. Om man ser på bilden nedan så ser man hur det kan se ut på en sida, där de olika blocken som finns på sidan visas tydligt. Därifrån kan man klicka på de tre strecken och ändra i respektive block.

Skall man se hur de ändringar man gör i detta läge ser ut på sidan, måste man använda ”Förhandsgranska” funktionen som finns i högerkolumnen.

Det kan i vissa fall vara enklare att jobba i detta läge, speciellt när man bygger upp helt nya sidor, för att snabbt och enkelt kunna bygga på med nya block, men för det mesta vardagsarbetet är det betydligt enklare att jobba front-end.synka mellan olika datorer, plattor, mobiler, etc. Den väljer dessutom bra och starka lösenord åt dig! En viss inlärningstid, men väl värd det för att enkelt kunna säkra och hantera alla sina lösenord.

Administration översikt

När du loggat in kommer du till ”Panelen” där du har en liten översikt samt – om det är aktiverat – kan du se statistiken från Google Analytics. Du hittar även information om var du kan få support samt nyheter från WWPS.

I menyn till vänster hittar du många olika funktioner, hur många och vilka beror helt på vilken behörighetsnivå du har samt vilka olika funktioner som finns aktiverade på din sida. Men de som alltid finns för alla är:

  • Media – där du ser alla dina bilder, dokument, etc.
  • Sidor – där du har alla webbsidorna på sajten.
  • Profil – där du hanterar din egen inloggningsprofil.

De olika funktionerna beskrivs var och en för sig i respektive kapitel i manualen.

Om du vill jobba i sidans visningsläge (front-end), där du direkt ser de förändringar du gör – vilket nog är det vanligaste sättet att jobba för de som jobbar med sidornas innehåll och inget annat – så för bara muspekaren över sajtens namn uppe till vänster och sedan klickar du på ”Besök sida”. Då kommer du till din sida, kan surfa runt som vanligt och därifrån gör du sedan dina ändringar.

Mer kommer snart – inmatning av dokumentaionen pågår!

FAQ

Vanliga frågor

Varför ser jag inte det som visas i dokumentationen?

Vad du ser i ditt system beror del spå vilken behörighetsnivå du har och dels vilka funktioner du har aktiverade på din sajt. Därför kan det hända att vi beskriver saker som du inte har tillgång till.

Saknar du något?

WWPS har mängder med olika funktioner och tilläggsprogram, är det något speciellt du skulle vilja ha på din sajt?

Kolla först vad som redan finns tillgängligt här, annars kontakta oss med förslag på vad du skulle vilja ha!

Previous In- och utloggning, lösenord, admin översikt
Table of Contents

Pin It on Pinterest