How Can We Help?
Du är här:
Print

In- och utloggning, lösenord, admin översikt

Logga in

Gå till din sida och lägg till följande efter adressen: /wp-login.php

Exempelvis http://webbexperterna.se/wp-login.php

Återställ lösenord

Har du glömt ditt lösenord, använd länken ”Glömt lösenordet” för att återställa och skapa ett nytt. Följd då instruktionerna om hur du återställer lösenord från sidan du kommer till.

Tänk på att sätta ett starkt lösenord! Status när du skapar nya lösenordet måste vara grönt – ”starkt”.

Det är såklart frestande att sätta enkla lösenord som man lätt kommer ihåg, speciellt lätt är det att ha samma på flera olika tjänster, men det är förknippat med stor fara att göra så, då lösenord som hackas sprids över hela nätet till alla möjliga oseriösa och brottsliga aktörer. Ha alltid unika lösenord på olika tjänster och byt med jämna mellanrum.

Ett tips är att använda meningar som är lättare att komma ihåg jämfört med meningslösa tecken, exempelvis ”WeekendÄrEttMycketBraFöretag” som är svårt för andra att kunna gissa, men vill man sätta ännu säkrare skall man även ha med siffror och specialtecken, man skulle då exempelvis kunna bestämma sig för att byta ut alla ”a” mot ”@” och alla ”e” mot ”3”. Låt fantasin flöda, bara ni kommer ihåg er regel. I så fall skulle ovanstående exempel bli ”W33k3ndÄr3ttMyck3tBr@Föret@g”. Det är garanterat svårknäckt!

Om man inte vill komma ihåg eller skriva upp alla lösenord, rekommenderas en lösenordstjänst. Last Pass – (http://www.lastpass.com/) är en sådan som fungerar bra och som dessutom kan synka mellan olika datorer, plattor, mobiler, etc. Den väljer dessutom bra och starka lösenord åt dig! En viss inlärningstid, men väl värd det för att enkelt kunna säkra och hantera alla sina lösenord.

Administration översikt

När du loggat in kommer du till ”Panelen” där du har en liten översikt samt – om det är aktiverat – kan du se statistiken från Google Analytics. Du hittar även information om var du kan få support samt nyheter från WWPS.

I menyn till vänster hittar du många olika funktioner, hur många och vilka beror helt på vilken behörighetsnivå du har samt vilka olika funktioner som finns aktiverade på din sida. Men de som alltid finns för alla är:

  • Media – där du ser alla dina bilder, dokument, etc.
  • Sidor – där du har alla webbsidorna på sajten.
  • Profil – där du hanterar din egen inloggningsprofil.

De olika funktionerna beskrivs var och en för sig i respektive kapitel i manualen.

Om du vill jobba i sidans visningsläge (front-end), där du direkt ser de förändringar du gör – vilket nog är det vanligaste sättet att jobba för de som jobbar med sidornas innehåll och inget annat – så för bara muspekaren över sajtens namn uppe till vänster och sedan klickar du på ”Besök sida”. Då kommer du till din sida, kan surfa runt som vanligt och därifrån gör du sedan dina ändringar.

Utloggning

Utloggning bör alltid ske när man lämnar datorn för att undvika att obehöriga kommer åt systemet.

För bara muspekaren över ditt inloggningsnamn längst upp till höger och klicka sedan på ”logga ut”.

FAQ

Vanliga frågor

Varför ser jag inte det som visas i dokumentationen?

Vad du ser i ditt system beror del spå vilken behörighetsnivå du har och dels vilka funktioner du har aktiverade på din sajt. Därför kan det hända att vi beskriver saker som du inte har tillgång till.

Kan jag ändra mitt användarnamn?

Nej, det är fast i systemet, det du kan ändra är din e-post adress och ditt lösenord. Samt lite annat på din profil.

Se sektionen om att ändra sin profil.

Saknar du något?

WWPS har mängder med olika funktioner och tilläggsprogram, är det något speciellt du skulle vilja ha på din sajt?

Kolla först vad som redan finns tillgängligt här, annars kontakta oss med förslag på vad du skulle vilja ha!

Next Sidor – Skapa nya, ändra, ta bort
Table of Contents

Pin It on Pinterest