Vanliga frågor

Klicka på frågan eller plustecknet för att se svaret.

Vad är Weekend WP Solution?

Det är en tjänst till dig som vill kunna fokusera på att jobba med dina eller dina kunders webbsidor, men inte har tid, kompetens eller lust att jobba med allt det bakomliggande tekniska. Weekend WP Solution bygger på WordPress som är en av världens största och mest använda verktyg för att producera webbsidor. Det är online-baserat, dvs du kan jobba med det från vilken dator som helst.

Varför skall jag välja ert verktyg när det finns så många andra?

Den stora skillnaden mellan vår tjänst och de flesta andras är att de tillhandahåller den tekniska plattformen, vi tillhandahåller inte bara det, utan en färdig produkt där teman och funktioner (plugins) redan är valda, installerade och klara att använda.

Vi har valt ut det tema och de plugins som vi efter mycket efterforskande tycker är de bästa och som har de bästa förutsättningarna att fortsätta underhållas och utvecklas.

Sen ingår också i vår tjänst alla regelbundna uppdateringar av samtliga teman och plugins och kontroll att de fungerar efter varje uppdatering.

Väljer ni startmetod ”Nyckelfärdigt” eller ”Färdig sajt” är det bara för er eller era kunder att börja jobba med innehållet på sajterna, allt är körklart!

Sist men inte minst är vi bara ett mail eller chatt – eller i vissa fall ett telefonsamtal – borta om ni har frågor eller råkar ut för problem. 

Jag har hört att WordPress kan vara krångligt att sköta och att det kan vara potentiellt osäkert?

Det kan stämma. Det krångliga består i att man regelbundet måste uppdatera såväl grundversionen av WordPress som tema och alla funktioner (plugins) och se till att allt fungerar som tänkt tillsammans med alla andra funktioner efter varje uppdatering.

Det protentiellt osäkra är om man inte sköter om dessa uppdateringar, för då kanske man inte får täppt till eventuella säkerhetsproblem som ibland kan uppstå, speciellt om man använder funktioner och plugins som inte utvecklats på rätt sätt.

Allt detta sköter vi om åt er, så ni slipper bekymra er om detta. Vi använder dessutom en så kallad Managed Hosting plattform anpassad för just WordPress med hög säkerhet och bra prestanda.

Slutligen har vi ansträngt oss för att bygga en lösning som skall vara så lätt som möjligt för er att använda!

Jag vet ingenting om hur man designar, kodar mallar, eller annat. Jag vill bara ha upp min webbsida snabbt och enkelt. Kan ni hjälpa mig?

Vi kan absolut hjälpa till med att bygga upp din sida helt och hållet med vår tjänst ”Färdig sajt”. Vi har sedan år 2000 hjälpt många kunder med nya webbsajter. Se våra referenser och uppdrag här.

Måste jag hålla koll på säkerhetsuppdateringar och liknande själv?

Nej, vi sköter allt bakom kulisserna, du kan koncentrera dig helt på att sköta innehållet på dina eller dina kunders sajter. WordPress är ett så kallat open source verktyg och det är därför extremt viktigt att se till att man har senaste versionerna av såväl grundprogrammet som de plugins man använder för de olika önskade funktionerna.

Varför skall jag använda WWPS istället för några av de gratis-verktyg som finns?

Att dessa verktyg är gratis stämmer ju inte helt. WordPress är också i sin grundversion gratis, men såvida du själv inte är programmerings/system-kunnig så måste du sen anlita en konsult som gör allt jobb åt dig med att ladda ner, sätta upp webbhotell, installera, koppla ihop, installera stilmallar och se till att allt fungerar. Och som sen fortlöpande måste se till att programmet har senaste säkerhetsuppdateringarna, etc, etc. Allt detta sköter vi åt dig och det ingår i våra priser. Räknar man med alla kring-kostnader för gratis-systemen, så kan vi i vissa fall vara “billigare än gratis”! Dessutom så tror vi att WWPS är betydligt mer lätt-arbetat än många andra system, vilket för att du sparar tid = pengar när du jobbar med det.

Jag har en webb-byrå och skulle vilja använda er tjänst till mina kunder. Har ni något återförsäljar-program?

Jajamensan. Kontakta oss så berättar vi mer om det.

Måste jag ha webbhotell utöver er tjänst?

För att hantera ert domännamn och peka till vår server kan vi använda Loopias “LoopiaDNS” tjänst. Har ni dock behov av e-post kopplat till ert domännamn (eller andra webbhotells-funktioner) måste ni ha en tjänst för detta, antingen om ni har befintligt webbhotell kan ni behålla detta, eller så kan vi erbjuda det hos Loopia också som vi är återförsäljare till. Dessutom tillkommer årskostnaden för ert domännamn. Vi kan dock ta hand om all administration åt er om ni så önskar och baka in det i vår månadskostnad.

Måste jag installera något program på min dator?

Nej. All administration sköts via verktyget som ligger online. Du kommer åt det överallt där du har en internetuppkoppling med en någorlunda modern webbläsare.

Jag har en gammal webbläsare på min dator. Fungerar det då?

Det gör det troligen inte. Den webbläsare vi rekommenderar idag för bästa prestanda är senaste versionen av Google Chrome, av den enkla anledning att vi använder den mestadels själva och vet att det fungerar bra. Det fungerar sannolikt i många andra webbläsare också. Har du en gammal webbläsare rekommenderar vi dig att uppdatera till en nyare i vilket fall som helst för att ha bästa möjliga säkerhet och bästa möjliga funktioner när du surfar på internet.

Kan jag ha undersajter på min domän?

Ja det är en tilläggsfunktion. Se detaljerna på kostnads-sidan.

Jag vill ha en inloggningsskyddad sida. Går det?

Japp. Det är också en möjlig tilläggsfunktion. 

Måste jag kunna HTML för att använda verktyget?

Nej. Det finns en effektiv så kallad WYSIWYG editor (What You See Is What You Get), där du på ett enkelt sätt kan hantera dina sidor i ett Word-liknande verktyg.

KAN jag jobba direkt i HTML-läge om jag skulle vilja det?

Jajamen. WYSIWYG editorn har ett HTML-läge.

Är det svårt att göra kontakt- eller bokningsformulär?

Nej. Formulärbyggaren är enkel att använda.

Vad måste jag kunna om bildhantering?

Inget. WWPS har en enkel och kraftfull bildhanterare som skalar bilderna till ett par olika förinställda storlekar vid uppladdning och du kan sedan välja storlek till ditt innehåll.

Jag måste kunna skriva texter på språk som inte använder det latinska alfabetet. Går det?

Ja. Med WWPS kan du använda vilket alfabet som helst. 

Hur bra är verktyget på sökmotoroptimering?

Vi använder plugins som hjälper dig med detta och som underlättar ditt SEO arbete. Sökmotoroptimering är ju sen inte bara teknik, utan även kunskap om hur man jobbar med sitt innehåll, och där kan vi även hjälpa till med rådgivning och utbildning i detta.

Vad behövs för att kunna använda WWPS?

Du behöver en dator med internetuppkoppling samt en någorlunda modern webbläsare.

Vad gör jag om jag fastnar och inte kommer vidare?

Det första du gör är att gå till vår dokumentation och ser om du hittar lösningen på ditt problem. Om du inte gör det, så kontaktar du bara vår support, som kommer att hjälpa dig snarast möjligt.

Jag vill att mina redaktörer bara skall kunna uppdatera nyhetssidorna, går det?

Absolut. Det går att sätta rättigheter på många olika sätt. Du ha flera användare i systemet (tilläggstjänst) som kan ha olika behörigheter. Se detaljerna på kostnadssidan.

Vad gör jag om jag vill att mina besökare skall kunna surfa på mina sidor med en smartphone?

Numera surfar ofta majoriteten av besökarna på en webbplats mobilt, så alla mallar vi använder är förberedd för detta. Du kan dessutom enkelt testa dina sidor i olika skärmstorlekar när du jobbar med innehållet för att se att det ser bra ut.

Vad gör jag om jag behöver en funktion som ni inte har?

Du kontaktar oss, så tittar vi på hur vi kan lösa det. Vi jobbar fortlöpande på att hitta nya smarta funktioner och om vi tror att den funktion du behöver även kan användas till andra kunder kommer vi att göra den för en låg kostnad åt dig.

Vad händer om jag vill avsluta tjänsten?

Eftersom du äger din information och dina sidor, så erbjuds du då ett antal olika alternativ där flytt av sidorna till annan leverantör är ett av dem. Du kan också ta över sajten där den ligger hos vår hosting-leverantör.

Weekend Webbexperterna

Wordpress

+ Weekend Webbexperterna
Wordpress
Weekend WP Solution

Bli

Återförsäljare

 

 

 

Vad väntar du på?

Boka ett Online-möte nu!

Om du inte redan har ett konto är det väl dags att skaffa det nu?
Eftersom Weekend Wordpress Solution är lätt att hantera är det tidseffektivt och därmed kostnadseffektivt.
Låt oss ta hand om allt det bakomliggande tekniska krånglet så kan du ta hand om innehållet.
Boka ett online-möte med oss, så vi kan gå igenom just dina behov och räta ut eventuella frågetecken!

Pin It on Pinterest

Share This