Vi har en bugg i systemet när man laddar upp bilder från Instant images, dvs vår gratis bildbank och samtidigt använder språkfunktion via pluginet Polylang.

Problemet innebär att när ni laddar upp bilder från front-end läget, så kommer den inte att synas i mediabiblioteket efteråt, dvs ni kan inte välja den bild ni just laddat upp.

Detta beror på att bilden som laddas upp inte får en språk-flagga (som allt innehåll man skapar måste få när man använder språkfunktionen) och därmed inte syns.

En tillfällig workaround är att man istället får ladda upp bilderna från mediabiblioteket backend och när man gjort det bara uppdatera posten, då får den standardspråket kopplat till sig.

Efter det kan man gå tillbaka front-end och välja den bilden. Se bilderna nedan för steg-för-steg instruktion.

Vi beklagar de besvär som detta ställt till för er och hoppas att pluginmakaren för Instant Images löser detta snart.

Observera ockå att det bara gäller när ni väljer bilder via Instant Images (från Unsplash, Pexels eller Pixabay) och INTE när ni laddar upp egna bilder från er dator.

Har ni några frågor kring detta, bara hojta till på vår support.

 

Tillfällig workaround

1. Ni har gått till bildhanteraren från front-end läget för att hitta en bild från Instant images. När ni klickara på den och den laddas upp till ert system, så hittar ni den inte sen i mediabiblioteket.

2. Ni får då lämna posten ni jobbar med och gå back-end till admin sidorna och därifrån gå in i mediabiblioteket. Har ni försökt från front-end och misslyckats kommer ni nu att se bilden ni laddat upp här.

Annars laddar ni upp de bilder ni vill ha härifrån istället via ”lägg till ny”.

3. De bilder ni nu laddat upp klickar ni ”redigera” på och går in i posten. Ni kommer så att se att den har standardspråket valt redan, så det enda ni behöver göra är att klicka ”uppdatera”.

4. Nu kan ni gå tillbaka front-end och jobba vidare med er sida/artikel, nu kommer ni att hitta bilden i mediabiblioteket när ni söker efter den.

Pin It on Pinterest

Share This