Vi har fått rapport om – och själva upplevt – en kraftig minskning i besökarantalet senaste månaden. Nu har vi hittat anledningen!

Det har – som tur är – inte varit så att såväl vi som många av våra kunder plötsligt börjat tappa besökare, det visade sig vara det plugin som vi använt för godkännande av cookies som börjat blockera Google analytics script för de besökare som inte klickat ”OK” på cookie bannern.

Och uppenbarligen är det väääldigt många som inte gör det, hos vissa kunder upp till 90% av besökarna !!

Att godkänna cookies är ju ett lagkrav idag, så tyvärr går det inte att bara ta bort den funktionen, men det vi nu gjort är att börja implementera ett nytt plugin för detta som är lite mer ”i vägen” om man inte godkänner det.

Tyvärr är ju detta – som vi alla som surfar på webben vet – ganska irriterande med att dessa cookie popups som alltid dyker upp, men tyvärr nödvändiga. Och – som sagt – det vi använde innan var alltså bevisligen så pass diskret att besökarna helt enkelt struntade i att klicka något svar alls.

Vi kommer att kommande vecka byta ut cookie funktioner hos alla våra kunder till detta nya. Ni lär märka när det är på plats.Och det viktiga då – efter det kommer statistiken att bli mer korrekt. Tyvärr kan det ju fortfarande finnas de besökare som nekar till alla cookies, och då kommer de tyvärr inte att räknas med i statistiken.

Tänk då också på att statistiken för augusti-september högst sannolikt är för låg för er alla!

Vi beklagar de besvär som detta ställt till för er.

Har ni några frågor kring detta, bara hojta till på vår support.

Pin It on Pinterest

Share This