För de som följer branschen, så är det ingen hemlighet att det nu finns en ny grundversion av WordPress med nummer 5.

Den släpptes redan i December men vi har medvetet avvaktat med att uppdatera för att den skall hinna testas ordentligt och man skall hinna fixa eventuella buggar.

En av de stora förändringarna är en helt ny editor som de döpt till Gutenberg. Nu berörs inte vårt verktyg som vi använder för front-end uppdateringar av detta, men när man exempelvis publicerar nyheter så använder man denna editor och även en del andra funktioner kan beröras.

Man kan dock välja att en tid framöver fortsätta använda den gamla, välkända editorn och vi kommer att aktivera detta för alla våra användare, så att man till att börja med inte kommer att se någon skillnad. När det blir dags att gå över till den nya editorn, Gutenberg, kommer vi att återkomma med instruktioner och dokumentation om hur denna fungerar.

Exakt när vi uppdaterar till WordPress 5 är inte bestämt än, men sannolikt inom en månad. Vi kommer att meddela alla kunder personligen när det är dags.

Skulle ni efter denna uppdatering uppleva några problem med några funktioner, så är det bara att kontakta vår support så hjälper vi såklart till.

Pin It on Pinterest

Share This